Mina hästar - Silvershadow

Jag tyckte verkligen om fjordhästarna. Jag hade ju redan Starcake, men ville ha en till, en valack denna gång och med en helt annan färg, så då köpte jag Silvershadow. Musblack heter färgen som han har tydligen, det lärde jag mig av en i klubben, haha! Men jag säger "grå" för jag är enkel och så.
 
 
En blyg liten unghäst som senare utvecklade en busig och sprallig sida. Jag upplevde honom inte som riktigt lika snabb som Starcake, trots att han förmodligen var det, men nånting i mig sa att detta inte var någon direkt tävlingshäst. Jag brukar känna på mig när en häst ska och inte ska tävlas. Silvershadow har alltid varit duktig i ridning, sprungit fort och hoppat bra, men vi tävlar sällan. Däremot red jag honom mycket vanligt, och han var ofta med på uppdrag och hjälpte till med sina hästkrafter.
 
 
Ett tag provade vi att ha manen hängande.. han hade såhär ganska länge vill jag minnas, jag tyckte att han såg så unik och speciell ut med sitt lilla svall! Men senare tog jag mitt förnuft till fånga och lät honom ha sin stubbman igen, som ju trots allt är så karaktäristiskt för fjordhästar. Han är dock fin i allt, lille Shadow!
 
 
Jag red honom väldigt mycket som sagt, han var den häst jag valde att rida runt på när jag inte skulle göra något speciellt, utan bara lalla omkring. Det var han helt nöjd med, och detta resulterade i att jag upptäckte mycket nytt med honom. Nya platser, nya buggar, nya stjärnor. Han har en väldigt barnslig och busig sida som förmodligen är anledningen till att jag inte tävlar honom. Han gillar att fjanta omkring, posa för kameran, busa med andra hästar och beter sig lite fortfarande som en unghäst trots att han börjar bli till åren nu. Men inte är han jobbig för det, snarare charmig! Jag har ju inget behov av att han ska skärpa sig då jag har andra tävlingshästar som sköter rekord och championat åt mig, så han får gärna för mig fortsätta vara som det busiga fölet i flocken. ;)
 
Dinodalen utan dimma var en upplevelse på Shadows rygg!
 
I sitt rätta element...
 
 
Silvershadow var min första "grå" eller silvriga häst, så det var en ny färg för mig att handskas med. Jag var väldigt fascinerad över hur fin hans färg var emot all den vita snön som just då klädde Jorvik. Jag red runt och fotade mycket, och han fick ofta stå modell, vilket kanske gjorde honom lite divig. Och tjock! Och lat...
 
Åter igen i sitt rätta element...
 
Står modell som tärna!
 
 
Silvershadow har varit med om mycket och har inte blivit så mycket riden det senaste året men sen de utökade hemstallets boxplatser plockade jag faktiskt hem honom och hade tänkt rida honom lite mer nu i vinter, som den vinterhäst han är.
RSS 2.0